Η διαχρονική αξία της συγγραφής

By 17th November 2016Uncategorised

Κάποιες φορές, η επιστροφή στο “παλιό” είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από οτιδήποτε νέο.

Πατώντας πάνω στη δύναμη του storytelling και στη γοητεία του εκτυπωμένου χαρτιού, το start-up “Short Edition” από τη Grenoble της Γαλλίας, προσπαθεί να ξαναδώσει κυρίαρχο ρόλο στην ανάγνωση, εγκαθιστώντας στους σταθμούς των τρένων μηχανήματα που τυπώνουν μικρές ιστορίες!

Οι συγγραφείς των ιστοριών αυτών, είναι ανώνυμοι λάτρεις της γραφής και της αφήγησης από όλη τη Γαλλία.

Το εξαιρετικό εγχείρημα γεννήθηκε όταν ο ιδρυτής της εταιρίας “χάζευε” ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης σοκολατοειδών, καθώς περίμενε το τρένο. Βλέποντας πως οι επιλογές που έχουν οι επιβάτες για να περάσουν την ώρα τους περιορίζονται στο μηχανικό σερφάρισμα στο κινητό τους και στο μασούλημα μιας σοκολάτας, σκέφτηκε πως η ανάγνωση μιας πρωτότυπη ιστορίας, σίγουρα θα κάνει την αναμονή πιο διασκεδαστική.

Έτσι, δημιουργήθηκαν τα story telling vending machines. Μηχανήματα τα οποία αποτελούν ένα καινοτόμο μέσο ανάδειξης για δυνητικούς συγγραφείς που τώρα μπορούν να παρακάμψουν τα προαπαιτούμενα των εκδοτικών οίκων και να κάνουν ευρεία διανομή των δημιουργιών τους.

Εκτός από τη Γαλλία, πρόσφατα το εγχείρημα πέρασε και στην Αμερική. Ο Francis Ford Coppola τοποθέτησε στο καφέ που διατηρεί στο San Francisco το πρώτο παρόμοιο μηχάνημα σε αγγλική γλώσσα.
Υπέροχα νέα!